2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Mandarinų keksas

 Keksas iš to ką randi namuose skaniems pusryčiams prie rytinės kavos :)
REIKĖS:
  • 300 g. mandarinų;
  • 250g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 150g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 100g sviesto;
  • dviejų avižinių sausainių ir puse pieniško šokolado (nebūtinai o jei dėsite kiekis pagal tai kiek turite namuose).
GAMINAM:
Sviestą ištriname su cukrumi, įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Mandarinus nulupame ir sutriname kombainu. Jei dedate sausainius su šokoladu, juos taip pat sutriname kombaine. Dedame mandainus ir trintus sausainius su šokoladu į jau turimą masę ir viską gerai išmaišome. 
Dedame miltus ir kepimo miltelius. Viską vėl gerai išmaišome. Tešla turi gautis gana tirštos konsistensijos (panaši į grietinę).
Kepimo formą, ar mažas formeles ištepema sviestu, pilame tešlą ir kepame 180°C įkaitintoje orkaitėle 15-20 min. Tiktinti mediniu pagaliuku.

Skanaus :))

2015 m. vasario 20 d., penktadienis

Keksiukai su obuoliais

REIKĖS:
  • 250g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 a.š. cinamono;
  • 100g cukraus;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 130ml pieno;
  • 80g ištirpinto sviesto;
  • 2 obuolių;
  • 4 v.š. rudojo cukraus.
GAMINAM:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu. Sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušiniais. Į gautą masę, pakaitomis įmaišome miltus ir pieną. Obuolius nulupame, supjaustome kūbeliais ir įmaišome į tešlą.
Tešlą paskirstome keksiukų formelėse.  Viršų pabarstome ruduoju cukrumi (kaikuriuos dar pabarsčiau kokoso drožlėmis).
Orkaitę įkaitiname iki 180-190 °C ir kepame apie 20min. 
Skanaus :))
Receptas iš Čia :) 


2015 m. vasario 9 d., pirmadienis

Įdaryti riestainiai

Labai senai ragautas užkandis, kuris tinka lengviems stalo užkandžiams netikėtai aplankius svečiams :) Receptų internete begalės, tačiau manau keikvieno skonio reikalas kuo idaryti šiuos riestainiukus.
Skaitinėdama pastebėjau, kad daug kam prikepa, tačiau pati kepiau ant  paprasto kepimo popieriaus, ir viskas pavyko puikiai :)
REIKĖS:
  • 1-o pakelio nesaldžių riestainių;
  • Dešrelių;
  • Sūrio;
  • Vandens;
  • Majonezo;
  • Česnako;
  • Druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių.
  • GAMINAM:

    Riestainius užmerkiame vandenyje apie 15 min. 
    Per tą laiką sutarkuojame sūrį, dešreles. Sumaišome, įspaudžiame česnako, dedame majonezo, prieskonių ir viską gerai sumaišome. 
    Imame išmirkusius riestainiukus, dedame įdaro ir kepame 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min. 
    Skanaus :)))

    Patarimai- Padarykite prie barankyčiu natūralaus jogurto, majonezo ir česnako padažiuką, bus dar skaniau,bei nepagailėkite prieskonių, jei mėgstate aštriau. 
    Ar gaminčiau dar: Taip.

    Dešrelės sluoksniuotoje tešloje

    Paprastas, greitas, gražus ir žinoma skanus užkandis :)

    REIKĖS:

    • Bemielės sluoksniuotos tešlos 500 g.;
    • Pieniškų dešrelių;
    • 1 kiaušinio.
    Padažui:
    • Natūralaus jogurto;
    • Majonezo;
    • 1-2 skiltelių česnako;
    •  Druskos.

    GAMINAM:

    Tešlą atšildome, truputį pakočiojam. Dedam dešrelę ir vyniojam tešlą į vyniotinį. Viniotinį patepam išplaktu kiaušiniu, aštriu peiliu tešlą supjaustom riekelėmis ir dedam į kepimo popieriumi išklotą skardą. Orkaitę įkaitiname iki 200°C laipsnių ir kepam apie 10-15 min, kol gražiai paruduos.
    Padažui sumaišome natūralų jogurtą su majonezu 1:1 santykiu, įspaudžiame česnako skiltelę bei dedame druskos pagal skonį.
     Skanaus :)))

    2015 m. vasario 4 d., trečiadienis

    Vištienos pūkučiai
























    REIKĖS:

  • 500 g. maltos vištienos krutinėlės;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Vištienos prieskonių;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 v.š. krakmolo;
  • 50-60 g. batono;
  • 120 g. tarkuoto sūrio.

  • GAMINAM:

    Į maltą vištieną, įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį ir šaukštą krekmolo, kad tvirčiau laikytųsi. Viską gerai išminkome.
    Batono riekelių kraštus apipjaustome ir supjaustome minkštąją dalį kūbeliais (nedarykite didelių kūbelių). 
    Formuojame vištienos kotletukus, į vidurį dedame tarkuoto sųrio ir apdėliojame batono kūbeliais. 
    Kepame ant įkaitintos keptuvės aliejuje ant nedidelės ugnies, vis apverčiant kad batono kubeliai nepradėtų svilti.
    Patiekiama su mėgstamu garnyru.
    Skanaus :))
    Ką daryčiau kitaip- Nieko. Ištiesų labai skanus pūkučiai.
    Ar gaminčiau dar: Taip.
    Recepto šaltinis Čia :) 

    Magiškas Pyragas

    Pyragas vadinamas magišku, nes ruošiame tik vieną tešlą, o iškepę pyragą, kaip per magiją randame visus tris sluoksnius: apačioje kompaktinis flanas, viduryje kremas-pudingas, o viršuje purus biskvitas. Pamatę pyrago apačia neapskrudusią nepergyvenkite, toks jis turi ir buti.
    Kepant šį pyragą pasirinkite tinkamą kepimo indą, kuris turėtų būti ne didesnis, kaip 20x20cm kvadratas ar 20cm skersmens apvali torto forma. Jei naudosite didesnį kepimo indą didelė tikimybė, kad sluoksnių nepastebėsite, nes tešla nebus reikiamo storumo.(kaip dėja nutiko man).
    Iškepę pyragą nepulkite jo pjaustyti, o leiskite atvėsti formoje, orkaitėje bent 10-15 min, po to išėmę iš orkaitės leiskite visiškai atšalti, jei turite kantrybės,  tai dėkite nakčiai į šaldytuvą ir ragaukite sekančią dieną.

    Reikės:

    • 4 kiaušinių (kambario temperatūros);
    • 150 g. cukraus;
    • 115 g. miltų;
    • 125 g.  sviesto; 
    • 500 ml. šilto pieno;
    • 1 arb. šaukštelio vanilės ekstrato.

    Gaminam:

    Trynius atskiriame nuo baltymu, baltymus  išplakame iki standžių putų, dedame į šoną.
    Plakame kiaušinių trynius su cukrumi kol pabals. Maišant supilame lydytą sviestą ir sukratome işsijotus miltus. Viską gerai išmaišome. Supilame šiltą pieną  ir išmaišome. (Aš pieną pašildžiau ant dujines truputi).
    Tešlą supilame į kepimo indą ir kepame apie 50 minučių  iki 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (ar pyragas iškepė, tikrinkite medinio pagaliuku), jei krapštukas lieka švarus vadinasi iškepė. 

     20x20 cm kepimo indą ištepame sviestu (ar išklojame kepimo popieriumi dugną ir šonus).
    Gale į tešlą vienu kartu sukratome standžiai išplaktus baltymus ir šaukštu išmaisome. Baltymai neturi pilnai įsimaišyti į tešlą. Galutinė tešla gausis gana skysta, kurios viršuje dar plaukios išplakti kiaušinių baltymai.
    Iškepusi pyraga paliekame atvėsti  apie 10-15 minučių orkaitėje ir tik tada išimame. Pyragą pilnai atvėsinti ir tik tada valgyti, jei turite kantrybės palikite šaldytuve per naktį ir valgykite tik ryte.
    Skanaus :))
    Receptas iš Čia :)


    Patarimai- Nieko nekeiskite. Tačiau jis ištiesų  yra labai įdomaus skonio. Kaip degustuotoja pasakė- primena vaikystėje atšalusia manų košę. Tikiu, jog patiks tikrai ne kiekvienam, tačiau pamėginti tikrai verta. Vien dėl vaizdo ir to savito skonio. 
    Ar gaminčiau dar: Taip.

    Vaniliniai-kakaviniai sausainuka

    Šie sausainukai sužavėjo mane savo dailumu. Ir ištiesų kai neturi nieko, namie vistiek atrasi jiems reikiamų produktų. Receptas iš Čia :) 
    Reikės:
    ·         150 g. (2x75g.)  kambario temperatūros sviesto;
    ·         75g. (2x38g.) cukraus pūdros;
    ·         1 a.š. vanilinio cukraus;
    ·         2 v.š. kakavos miltelių; 
    ·         190g. (2x95g.) miltų.
    Gaminam:
    Pasiruošiame du dubenius. Į keikvieną iš jų padalinam po puse sviesto, cukruas pūdros bei miltų kiekių (juos surašiau skliausteliuose). Į vieną dubenį iberiame vanilinio cukraus, į kitą - kakavos miltelius. 
    Abi tešlas gerai išminkome, iškočiojame apie 3mm storio stačiakampius. Kakavinį stačiakampį dedam ant vanilinio, truputi paspaudžiame, kad suliptu. Jei norite tobulos formos sausainukų, apipjaustikite  kraštus, kad būtu lygūs stačiakampiai. 
    Tada sujungtus tešlos lakštus susukame į cilindrą , apvyniojame maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą maždaug vienai valandai (arba į šaldymo kamerą apie 30min). 
    Galiausiai įkaitiname  orkaitę iki 200°C. Skardas išklojame kepimo popieriumi, ištrauktus atšalusius cilindrus supjaustome į 3mm storio sausainukus, dedame į orkaitę ir kepame apie 8-10min. 
    Skanaus :) 
    Ką pakeisčiau- Nieko. sausainiai saldūs ir trapūs.
    Patarimai (pastebėjimai) - nepatingėkite minkyti tešlos, kol gražiai susijungia tenka truputi pasidarbuoti, tačiau viskas gaunasi.
    Ar gaminčiau dar: Taip.




    2015 m. vasario 3 d., antradienis

    Sausainiai su sezamu ir migdolais

    Tikriausiai pas visus yra šeimoje narių, kurie turi tik jiems kepamus skanumynus, taigi pas mane šiuos sausainukus dievina brolis ir jie yra kepami dėl jo. Visada pamatysi šypseną akyse išvydus šiuos gražučius. Receptas pastebėtas labai senai per seną iki parduotuvės sukurtą laidą. Čia :)
    Reikės: 
    apie 20 sausainukų.

    • 100 g. sviesto;
    • 100g. cukraus;
    • 150g. miltų;
    • 1 a.š. kepimo milteliųl
    • sezamo sėklų;
    • migdolų.
    Gaminam:
    Sviestą, cukrų, miltus, kepimo miltelius supilame į vieną dubenį ir viską gerai sumaišome. Iš gautos teškos suformuojame volelį apie 3 cm skersmens. Pasibarstome sezamo sėklų, turimą volelį pavoliojame sėklose ir supjaustome apie 7 mm gręžinėliais. 
    Kepimo skardą išklojame kepimo poperiumi, dedame supjaustytus sausainių gręžinėlius, į kiekvieną sausainį įspaudžiame po migdolą ir kepame 200-220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. (kol gražiai apskrus).
    Iškeptus sausainius atvėsiname ir ragaujame.
    Skanaus :)

    Bananų pyragas


    Labai mėgstu bananus ir ištiesų receptų su jais yra begalės. Ieškojau, ieškojau kol galiausiai išsirinkau šį gardėsi. Ir tikrai nenusivyliau, nes jir buvo puikus. Receptą aptikau Čia :)
    Reikės:
    • 3-jų kiaušinių; 
    • 200 g. kvietinių miltų; 
    • 3 a.š. kepimo miltelių; 
    • 120 g. cukraus pūdros; 
    • 120 g. minkšto sūdyto sviesto; 
    • 2-jų didelių prinokusių bananų + 1 banano griežinėlių papuošimui;
    • 1 a.š. vanilės esencijos (aš naudojau 1-2 a.š. vanilės miltelių).
    Gaminam:

    štirpintą margariną išplakite su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite vanilinį cukrų arba vanilės ekstraktą. Išspauskite ir įmaišyti apelsino sultis. Iš lėto berdami įmaišykite kepimo miltelius ir miltus. Kepkite 30 minučių 180-190° C orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų pyrago storio, kuo storesnis, tuo ilgiau kepa. Iškepusį apibarstykite cukraus pudra

    Daugiau: http://www.gaspadine.lt/receptas/apelsininis-pyragas-9947?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
    Minkštą  sviestą išsukame iki purumo su cukraus pūdra. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami tešlą ir tik tada mušame kitą. Įpilame vanilės esencijos.
    Kepimo miltelius įmaišome į miltus ir įsijojam į sviesto ir kiaušinių masę. Viską gerai išmaišome. 
    Du bananus sutarkuojame (arba sutriname) ir sudedam į pasiruoštą masę. Viską gerai išmaišome. 
    Kepimo skardelę išklojame kepimo  popieriumi (arba ištepam riebalais), supilame gautą pyrago tešlą ir papuošiame banano griežinėliais. 
    Kepam įkaitintoje  iki 180°C orkaitėje apie 35 min. (Tikrinti pagaliuku). 
    Skanaus :)

    Ką pakeisčiau- Kitą kart kepdama įdėčiau dar ir smulkintų riešutų ar šokolado gabaliukų. 
    Ar gaminčiau dar: Taip.

    Picos keksiukai

    Skanus greiti pusryčiai, ar lengva vakarienė Jums. Receptas iš Čia:)

    Reikės:

    • 90 g. miltų;
    • 1 kiaušinio;
    • 180 ml. pieno;
    • 1 a.š. kepimo miltelių;
    • 120 g. fermentinio sūrio;
    • 120 g. rūkytos dešros, deširelių, ar kumpelio;
    • Picos prieskonių, paprikos, poro, čili prieskonių (nebūtina).

    Gaminam:

    Išplakame kiaušinį, įpilame pieno. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir palaipsniui įdedame į pieno masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Sūrį sutarkuojame, dešrą supjaustome kūbeliais. Įmaišome į tešlą. Keksiukų formeles ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais, į jas paskirstome paruoštą tešlą. Kepame iki 2000C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
    Skanaus :))

    Bananiniai-šokoladiniai keksiukai

    Patis pirmieji mėginti mano keksiukai. Jie tiesiog tokie paprasti, greiti ir tirpstantis burnoje. Kepti daug sykių, vis keičiant, tobulinant o ir draugė su gimtadieniu palepinta net visais 23-imis skirtingais ingridientais tobulintais keksiukai . Receptas iš Čia :)

    REIKĖS:
    • 2-jų kiaušinių;
    • 4 v.š. jogurto;
    • 75 g. sviesto;
    • 6 v.š. cukraus;
    • 200g. miltų (1 v.š. nubrauktas miltų yra 30 g.);
    • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
    • 2-jų bananų;
    • 50 ml. pieno;
    • Riešutų, uogienės, šokolado, dziovintų vaisių, pabarstukų.

    Variantas šokoladinių: Pasvėrus miltus, nuimti vieną kupiną šaukštą miltų ir vietoj jų įdėti du šaukštus kakavos. Pieną arba sultis pakeisti kava.
    GAMINAM:
    Išlydome sviestą. Miltus išsijojame su kepimo milteliais (ir kakava, jei šokoladinių norite).
    Kiaušinius paplakame truputį šakute su cukrumi, jogurtu ir pienu.
    Įpilame lydytą, bet jau nebekarštą sviestą, viską sumaišome iki vientisos masės.
    Bananus supjaustome kvadratėliais ir beriame į šlapią mišinį.Tada greitai viską supilame į miltus, pamaišome keletą kartų, kad miltai išsimaišytų, bet per daug nesiduot, tik kokius 5-7 kartus ir išsimaišys.
    Orkaitę įkaitiname iki 180-190 °C. Paruoštą tešlą dedame į popierines ar silikonines keksiukų formeles,tada į  muffino viduriuką įspausti šokolado gabaliuką ir kepti apie 30 min.
    Skanaus :))

    Patarimai-Norint įvairesnių keksiukų, pilant tešlą į formeles ipilkite jos 1/3, įdėkite šaukštą uogienės, riešutų, irisų ar vaisių, ko tik užsinorite ir vėl pilkite tešlą.
    Taip pat mėgstu į tešlą įmaišyti kokoso drožlių ar smulkintų riešutų.
    Ar gaminčiau dar: Visada.