Taigi labai paprastas, skanus, toks minkštas, kad net tirpsta šokoladinis apelsiniuotis, kurio receptą radau Čia :)
Reikės:
- 170 g juodojo šokolado;
- 2-jų apelsinų;
- 170 g sviesto;
- 150 ml cukraus;
- 4-ių didelių kiaušinių;
- saujos mėgstamų maltų (aš tiesiog sutrupinau su termosu) riešutų.
Glajui:
- 100 g šokolado;
- 50 g sviesto;
- 60 ml apelsinų sulčių;
- Formelių ir kokoso drožlių.
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą.
Nutarkuoti apelsinų žievelės geltonąjį sluoksnį.
Minkštą sviestą plakti kartu su cukrumi ir žievelėmis 2 – 3 minutes.
Nuolat plakant po vieną įmušti kiaušinius, po to įmaišyti smulkintus riešutus.
Supilti nekarštą šokoladą ir atsargiai išmaišyti.
Kepti 45 minutes iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.
Glajus:
Šokoladą ištirpinti kartu su sviestu;
Įmaišyti iš apelsinų išspaustas sultis.
Iškepusį ir ataušintą pyragą aplieti glajumi ir jei norisi kažko gražiau, pyragą padailinti pagal savo fantaziją. Aš pasirinkau kokoso skonio žvaigždes.
Skanaus :)
Ką pakeisčiau- Dėčiau daugiau cukraus, kadangi glajui pamiršau šaldytuve gulinti romą, tai padidinau apelsinų sulčių , todėl buvo truputėli kartokas. Ir patarčiau valgyti ryte, nes tada buvo skanesnis nei vakare.
Ar gaminčiau dar: tikrai taip.
super receptas.paprasta ir labai skanu;) kadangi esu labai didele smalize, ant virsau pyliau balto sokoladao dar:) verta ismeginti ;)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi,kad patiko. Kita syk pamėginsiu ir aš pagardinti jį baltu šokoladu :)
Panaikinti