2014 m. spalio 30 d., ketvirtadienis

Šokoladinis apelsinų pyragas

 Šaltą rudens savaitę pastiprinti organizmui dovanų gavau- apelsinų , tad nusprendžiau prie gaminamos penktadienio vakarienės prijungti tobulą vitamino C ir afrodiziako prisotintą pyragą. 
Taigi labai paprastas, skanus, toks minkštas, kad net tirpsta šokoladinis apelsiniuotis, kurio receptą radau Čia :)
Reikės:
  • 170 g juodojo šokolado;
  • 2-jų apelsinų;
  • 170 g sviesto;
  • 150 ml cukraus;
  • 4-ių didelių kiaušinių;
  • saujos mėgstamų maltų (aš tiesiog sutrupinau su termosu) riešutų.

Glajui:

  • 100 g šokolado;
  • 50 g sviesto;
  • 60 ml apelsinų sulčių;
  • Formelių ir kokoso drožlių.
Gaminam:
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą.
Nutarkuoti apelsinų žievelės geltonąjį sluoksnį.
Minkštą sviestą plakti kartu su cukrumi ir žievelėmis 2 – 3 minutes.
Nuolat plakant po vieną įmušti kiaušinius, po to  įmaišyti smulkintus riešutus.
Supilti nekarštą šokoladą ir atsargiai išmaišyti. 

Kepti 45 minutes iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.

Glajus: 
Šokoladą ištirpinti kartu su sviestu; 
Įmaišyti iš apelsinų išspaustas sultis.
Iškepusį ir ataušintą pyragą aplieti glajumi ir jei norisi kažko gražiau, pyragą padailinti pagal savo fantaziją.  Aš pasirinkau kokoso skonio žvaigždes. 
Skanaus :)

Ką pakeisčiau- Dėčiau daugiau cukraus, kadangi glajui pamiršau šaldytuve gulinti romą, tai padidinau apelsinų sulčių , todėl buvo truputėli kartokas. Ir patarčiau valgyti ryte, nes tada buvo skanesnis nei vakare.
Ar gaminčiau dar: tikrai taip.

2 komentarai:

  1. super receptas.paprasta ir labai skanu;) kadangi esu labai didele smalize, ant virsau pyliau balto sokoladao dar:) verta ismeginti ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi,kad patiko. Kita syk pamėginsiu ir aš pagardinti jį baltu šokoladu :)

      Panaikinti