
Reikės:
- 150 g. minkšto sviesto;
- 100 g. cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 1 kiaušinio;
- 100 g. balto šokolado;
- 1 v. šaukšto riebios grietinės;
- tarkuotos citrinos žievelės;
- 325 g miltų.
Glajui:
- 100 g. juodo arba pieniško šokolado;
- 50 ml pieno;
- 50g sviesto.
Gaminam:
Sviestą išsukame kartu su druska, cukrumi bei kiaušiniu iki purios masės. Baltą šokoladą ištirpinam su grietine vandens vonelėje (arba tiesiog ant silpnos ugnies nuolatos maišant). Į išsuktą sviestinę masę sudedam tarkuotą citrinos žievelę, ištirpintą šokoladą bei persijotus miltus. Viską gerai išmaišome, suformuojame rutulį, apvyniojame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą apie 1 val. (arba šaldymo kamerą apie 15min.) Atšaldytą sausainių masę iškočiojam iki 5-6 mm storumo, atsargiai išspaudžiam žvaigzdutes, perkeliam ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Sausainius kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 11 min. kol šiek tiek pradės ruduoti. Iškepti sausainiai turi būti šiek tiek minkšti bei šiek tiek parudę.
Glajus: viską sudedame į dubenėlį ant garų vonelės arba ant mažos ugnies. Gaunasi skystai-tiršta masė. Ją pilame į konditerinį švirkštą ir dekoruojame iškeptus susainius. Jei norite greičiau, dekoruoti galite konditerine šluotele arba tieisog šaukštu kabinti šokolado masę ir ją lieti ant sausainių.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą