Niekada nenuviliantis, greitas ir skanus bananų pyragas, kuriam reikalingi tik keturi ingredientai :)
Sutrupiname meduolius. Bananus supjaustom griežinėliais.
Grietinę šiek tiek šakute paplakame su cukrumi (jei naudojate), kad paskystėtų.
Į tortinę (patogiau nuimamais kraštais, bet nebūtinai) beriame trečdalį meduolių trupinių ir juos pastaudžiame, tada pilame kiek mažiau nei pusę grietinės ir ant jos išdėliojame pusę bananų ir užberiame mėlynių (jei naudojate).
Vėl beriame trečdalį meduolių (vėl truputi paspaudžiame,kad būtu tvirčiau), pilame - likusią grietinę, dedam bananus ir viskas gražiai užklojama likusiais trupiniais. Ir vėl viską paspaudžiame.
Galiausiai statome į šaldytuvą kelioms valandoms (geriausia - per naktį). Prieš nuimant tortinės šonus, nepamirškite peiliu pereiti aplink pyrago kraštu, kad geriau atsiskirtų.
Skanaus :))
Patarimai: Spauskite geriausia bulvių grūstuve, kad sluoksniai "susipresuotų" ir geriau suliptų. Jei nemėgstate labai saldžiai, tai cukraus galite į grietinę nedėti išvis arba dėti tikrai mažiau, kadangi meduoliai ir taip yra saldūs. Tačiau jei dėsite mėlynių tai cukrus reikalingas.
Recepto šaltinis Čia :)
Grietinę šiek tiek šakute paplakame su cukrumi (jei naudojate), kad paskystėtų.
Į tortinę (patogiau nuimamais kraštais, bet nebūtinai) beriame trečdalį meduolių trupinių ir juos pastaudžiame, tada pilame kiek mažiau nei pusę grietinės ir ant jos išdėliojame pusę bananų ir užberiame mėlynių (jei naudojate).
Vėl beriame trečdalį meduolių (vėl truputi paspaudžiame,kad būtu tvirčiau), pilame - likusią grietinę, dedam bananus ir viskas gražiai užklojama likusiais trupiniais. Ir vėl viską paspaudžiame.
Galiausiai statome į šaldytuvą kelioms valandoms (geriausia - per naktį). Prieš nuimant tortinės šonus, nepamirškite peiliu pereiti aplink pyrago kraštu, kad geriau atsiskirtų.
Skanaus :))
Patarimai: Spauskite geriausia bulvių grūstuve, kad sluoksniai "susipresuotų" ir geriau suliptų. Jei nemėgstate labai saldžiai, tai cukraus galite į grietinę nedėti išvis arba dėti tikrai mažiau, kadangi meduoliai ir taip yra saldūs. Tačiau jei dėsite mėlynių tai cukrus reikalingas.
Recepto šaltinis Čia :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą