2015 m. kovo 29 d., sekmadienis

Plikyti pyragaičiai su varškės kremu

REIKĖS:
Plikytai tėšlai: (stiklinė apie 200 ml.)

  • stiklinės miltų;
  • stiklinės vandens;
  • 150g. sviesto;
  • 4 kiaušinių.
  • Varškės kremui:

  • 200g. varškės;
  • 50ml. grietinėlės (netyčia naudojau 10%, tačiau tiko);
  • cukraus pudros (pagal skonį);
  • 1-2 a.š. vanilinio cukraus (nebūtina).
  • GAMINAM:
    Vandenį kartu su sviestu užviriname. Kai vanduo su sviestu ima burbuliuoti greit suberiam miltus, ir iškart viską gerai išmaišom,kol gaunasi vienalytė masė nekimbanti prie kraštų. Gautą masę atvėsiname įdėja į dubenį. Kol masė dar nevisiškai atvėsusi,mušam po vieną kiaušinį ir gerai išmaišom. Kiaušinių reikia tiek,kad masės tirštumas būtu kaip riebios grietinės (gali kiaušinių prireikti mažiau ar daugiau).
    Įkaitiname orkaitę iki  210 °C. Skardą išklojam kepimo popieriumi,ir konditeriniu švirkštu ar šaukštu deliojame ,maždaug graikinio riešuto dydžio ,pyragaičius.
    Kepam apie 20-30min. iki kol gražiai paruduos.
    Kremas:Maisto smulkintuvo ar mikserio pagalba suplakame visus kremui skirtus ingredientus. Kremas turi gautis vienalytis, be varškės gumuliukų.
    Konditerinio švirkšto pagalba kremu užpildome iškepusius pyragaičius. Kuo kremo daugiau, tuo skaniau. 
    Skanaus :))























    Receptą radau Čia :)
    Patarimai/pastebėjimai: Kremo patariu pasidaryti daugiau, kadangi man jo pritrūko, kad būtu užpildyti visi pyragaičiai. Gal dėl to,kad naudojau neriebią grietinėlę. 
    Taip pat į tą varškės kremą galite įdėti uogienės. Tikrai skanu.
    Ir laikant ilgiau  patarčiau uždengti plastikiniu maišeliu, nes po nakties pyragaičiai tampa kieti.
    Ką pakeisčiau: Kita syk daryčiau juos tiesiog didesnius. O daugiau nieko, nes ištiesų paprastai pagaminami ir skanus plikyti sausainukai.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą