2014 m. spalio 31 d., penktadienis

Apelsinų pyragas- Mėnuliukas

Ramiam ir jaukiam pasisedėjimui su drauge penktadienio vakarą labai paprastas, tačiau tikrai neprastas apelsinų pyragas, kurį išvydę pirmiausia pagalvojame apie mėnulį :) Receptukas iš Čia :)
Reikės:
  • 2-jų apelsinų;
  • 180g. cukraus;
  • 150 g. sviesto;
  • 3-jų kiaušinių;
  • 200g. miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus.
  Gaminam:
štirpintą margariną išplakite su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite vanilinį cukrų arba vanilės ekstraktą. Išspauskite ir įmaišyti apelsino sultis. Iš lėto berdami įmaišykite kepimo miltelius ir miltus. Kepkite 30 minučių 180-190° C orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų pyrago storio, kuo storesnis, tuo ilgiau kepa. Iškepusį apibarstykite cukraus pudra

Daugiau: http://www.gaspadine.lt/receptas/apelsininis-pyragas-9947?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt

Ištirpintą sviestą plakame su cukrumi ir kiaušiniais.
Įmaišome vanilinio cukraus ir dar truputi paplakame.
Iš apelsinų išspaudžiame sultis ir pilame į turimą masę, viską išmaišome ir suberiam išsijotus miltus su kepimo milteliais. 
Viską gerai išmaišome ir pilam į sviestu išteptą ar kepimo popieriumi išklotą indą.
Kepti apie 30min 180-190 *C įkaintintoje orkaitėje.  Tikrinkite mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra arba rekomenduoju aplieti išlydytu šokoladu.
Skanaus :) 

Ką pakeisčiau- Pyragas yra ganėtinai sausas, todėl jis tinka prie arbatos ar kavos, tad kita syk gamindama mėginčiau įdėti rūgštesnės uogienės, kad suteikti pyragui truputėli drėgnumo.
Ar gaminčiau dar: Taip.

štirpintą margariną išplakite su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite vanilinį cukrų arba vanilės ekstraktą. Išspauskite ir įmaišyti apelsino sultis. Iš lėto berdami įmaišykite kepimo miltelius ir miltus. Kepkite 30 minučių 180-190° C orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų pyrago storio, kuo storesnis, tuo ilgiau kepa. Iškepusį apibarstykite cukraus pudra

Daugiau: http://www.gaspadine.lt/receptas/apelsininis-pyragas-9947?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Apelsinai, 1 vienetas Cukrus, 150 gramų Margarinas, 150 gramų Kiaušiniai, 3 vienetai Kvietiniai miltai, 200 gramų Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis

Daugiau: http://www.gaspadine.lt/receptas/apelsininis-pyragas-9947?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą