2014 m. spalio 21 d., antradienis

Grietinėlės ir vaisių tortas

Kažkada visi pradedame nuo kažko gaminti.
Mano pirmasis saldusis skanėstas buvo išmoktas dirbant Nidos kavinėje. Tobulo skonio ir lengvai tirpstantis vaisių ir grietinėlės tortas. Pamenu kaip jį paragavus pamaniau koks pasakiškas skonis ir lengvumas. Tad paprašiau jog pamokytu ir mane kaip jį pasigaminti ir nuo tada jis tapo visų progų, švenčių skanėstu ant mūsų stalo.


Reikės:
  • Pirktinio biskvito (susideda iš 3 paplotėlių) ;
  • 2-jų apelsinų;
  • 420g 35% rieb. grietinėlės ;
  • 100-200 ml apelsinų sulčių;
  • 5 valg. š. cukraus;
  • 1 -2 a.š. citrinos rūgštelės, (norint saldžiau dėkite 1 a.š.);
  • Šaldytų uogų (nebūtinai).
 Papuošimui :
  • Įvairiausių vaisių  (bananų, braškių, kriaušių, vynuogių);
  • Saldžios kakavos ir virinto vandens.
  Gaminam:
 
Apelsinus supjaustome mažais  kvadratėliais.  
Grietinėlę mikseriu išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštele (truputi paplakus paragaukite, kad nebūtu per daug rūgštu ir nepadaugintumėte citrinos rūgštelės).
Atskiriame biskvito paplotėlius.
Imame vieną paplotėlį ir apšlakstome apelsinų sultimis (galite naudoti bliūdelyje 
susikaupusias sultis iš jau supjaustytų apelsinų). Nepermirkykite biskvito, tik apšlakstykite. Aš tai darau- ant rankos užsipilu truputėli sulčių ir šlakstau. Daugiau kraštuose, mažiau biskvito viduryje. 
Ant biskvito paskleidžiame 1/3 išplaktos grietinėlės, dedame puse kiekio supjaustytu apelsinų ir jei norite ar turite kitų šaldytų uogų (aš dedu mėlynių ar trintų braškių), tada imame antrą paplotėlį, dedame ant viršaus ir vėl viską pakartojame. Uždedame trečią , kurį apšlakstome apelsinų sultimis ir aptepame likusia plakta grietinėle.

Tortą dedame į šaldytuvą min 2h. Gali stovėti ir per naktį.

Papuošimas- tai Jūsų fantazija.

 Aš puošiau vaisiais aplietais tirpinta kakava. Į puodeli įdedame 4 valg. š. kakavos ir užpilame 1-2 valg.š. verdančių vandeniu. Viską išmaišome kol ištirps kakava ir šaukštu pilame ant torto viršaus (jei per tiršta, įpilkite dar lašelį vandens, esant per skystai masei tiesiog įdėkite daugiau kakavos).

* Šis tortas puikai tinka ir su įvairiausiais riešutais :)

Nepamirškite puodelio nesaldžios arbatos ir Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą