2014 m. lapkričio 3 d., pirmadienis

Ryžių-vištienos troškinys (plovas)

 Turiu picų gerbėjų, todėl savaitgali gaminau picą, o sekmadieni štai pietūs iš visko ką randame kas lieka nepanaudota picai. Ir išties labai paprastas tačiau išties nusisekęs troškinys virtęs plovu :)
Reikės:
  • 200g. ilgagrūdžių ryžių;
  • 300g. vištienos filė;
  • Raudonos ir  geltonos paprikos;
  • Pievagrybių;
  • 1-no svogūno;
  • Pipirų, druskos, vištienos ir ryžių prieskonių;
  • 3-4 v.š. pomidorų padažo;
  • Karšto vandens;
  • Čili pipiro- aštriau mėgstantiems.
Gaminam:
Ryžius nuplaunam ir išklojam kepimo indo dugną.
Vistieną, pievagrybius, paprikas, pipirus supjaustome norimais dydžiai. 
Vištieną apibarstome vištienos prieskoniais. Ir viską noria tvarka dedame ant ryžių.
Paimame 1l. stiklainį, priberiame į jį druskos, pipirų, ryžių prieskonių (viskas tiesiog iš akies ;D ) užpilame verdančiu vandeniu ir išmaišome.
Į 0,5l stiklainį dedame 3-4 v.š. pomidorų padažo, užpilame verdančiu vandeniu-išmaišome.
Turinius iš stiklainių pilame į kepimo indą ant visu sudėtų ingredientų. Svarbu,kad skysčio virš ryžių būtu apie 4cm. (mamų žodžiais tariant-per du pirštus ;D). Nes kitaip ryžiai sukeps, bus kieti.
Įkaitiname orkaitę iki 160-180 °C  ir kepame apie 1 val. Visada pažiūrėkite. Kepimo pabaigoje visas skystis turėtų būti susigėręs į ryžius.
Galite pasiskaninti kokiu nors padažu, tačiau man to nereikėjo.
Skanaus :))


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą