2014 m. lapkričio 20 d., ketvirtadienis

Tortilijos su vištiena

Kai reikia greito ir paprasto patiekalo skaniai vakarienei šis manau kaip tik. Plius tobulas draugės vaikino pasakytas padažas. Gaminimo ingredientai kiekvieno fantazija.
Reikės: 
  • 1-nos pakuotės tortilijos lakštų; 
  •  400-500g. vištienos filė; 
  • Mažo indelio natūralaus jogurto; 
  • 3-4 v.š. majonezo; 
  • 2-3 skiltelių česnako; 
  • 2-jų paprikų (raudonos ir geltonos); 
  • 2-3 pomidorų; 
  • Agurko; 
  • Pekino kopūsto; 
  • Raudonojo svogūno;  
  • Sūrio; 
  • Vištienos prieskonių, druskos.

Gaminam:

Vištienos filė supjaustome gabaliukais, apibarstome prieskoniais ir pakepiname keptuvėje.
Supjaustome visus turimus ingredientus (kubeliais, juostelėmis, kaip jau labiau mėgstate), sūrį-sutarkuojame.
Česnako skiltelias suspaudžiame česnako spaudykle arba supjaustome labai mažais gabaliukais. Ant suspausto česnako pilame natūralų jogurtą, dedame majonezą, viską gerai išmaišome. Paragaukite, jei trūksta aštrumo- įspauskite dar česnako arba įberkite druskos. Padažas susimaišęs su daržovėmis praranda dalį savo aštrumo, tad nebijokite pasidaryti truputi aštresnio.
Imam tortilijos lakštą, visą padą aptepame pagamintu padažu,  jo viduryje (apie 7cm pločiu) dedam pakeptą vištieną, daržoves ir galiausiai sūrį. 
Užlenkiame kraštus į vidurį ir susmaigstome vandenyje pamirkytais dantų krapštukais.
Tortilijas  dedame į aliejumi pateptą kepimo skardę ir kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15min, iki kol gražiai pagels. Jei mėgstate traškesnes- pakepkite ilgiau.
Skanaus :)


Ką pakeisčiau-Daryčiau aštresni padažą, nes paragavus jį, atrodė viskas gerai, tačiau iškepus tortiliją trūko aštrumo. Buvo švelnus skonis.
Ar gaminčiau dar:  gaminau kelias dienas iš eilės ir dar gaminsiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą