2015 m. kovo 4 d., trečiadienis

Tortas su varškės ir grietinėlės pertepimu

REIKĖS:
Biskvitui:
  • 4-ių kiaušinių;
  • 150 gr. cukraus;
  • 160 gr. miltų;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 v.š. (nubrauktų) kakavos.
Pertepimui:
  • 300g. varškės;
  • 420g. grietinėlės;
  • Banano;
  • 150 g. cukraus pūdros;
  • 0,5-1 a.š. citrinos rūgštelės.
GAMINAM:
Biskvitas: 
Kiaušinius su cukrumi plakame mikseriu, kol masė padvigubės ir taps tiršta. Tuomet persijojame kepimo miltelius, miltus ir kakavą  ir atsargiai šaukštu įmaišome į kiaušinius. Pilame į kepimo popieriumi iškolotą skardą ir kepame iki 190 °C įaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. (tikriname mediniu pagaliuku). 
Iškeptą biskvitą atvėsiname ir horizontaliai daliname į 3 dalis.  
Pertepimas:
Varškę pertriname su 100g. cukraus pūdros. Trintą varškę padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį idedame trintą bananą.  
Grietinėlę išplakame mikseriu su likusia cukraus pūdra bei citrinos rūgštele. Padaliname į dvi dalis ir dedame į paruoštas varškės mases, gerai išmaišome. 
Surinkimas:
Imame biskvitą, dedame varškės sluoksnį, ant viršaus dedame antrą biskvitą ir dedame varškės ir bananų sluoksnį. Dedame trečiaji biskvitą, ant jo viršaus dedame likusi varškės kremą, kurį mentele ar šiltu peiliu lygiai paskirstome torto viršuje, bei ant torto šonų.
Torto papuošimas tai Jūsų kūryba. Aš tortuką pauošiau lyditu šokoladu, konditerinio švirkšto pagalba.
Skanaus :))
Biskvito šaltinis Čia :)

Patarimai: Biskvitas atrodė labai minkštas, todėl jo nedrekinau, bet valgant man pritrūko tokio šlapumo, tad patariu jį apšlakstyti kokiomis apelsinų sultimis ir tik tada dėti pertepimą.

3 komentarai: