2014 m. lapkričio 14 d., penktadienis

Pica su vištiena

Vieną syki pamėginau iškepti naminę picą ir nuo tada savaitgalio pietūs- pica. Visi dievindavo, valgydavo, persivalgydavo, apsisukdavo ir dar valgydavo. Ji tiesiog užburia. Negali sustoti, negali nenorėti, negali neparagauti. O dar kai pagaminti taip paprasta ir nesudėtinga.
Reikės:
  •  Miltų picai (naudojau Malsena);
  • 400g. vištienos filė;
  • Pievagrybių,
  • Puse raudonos ir puse geltonos paprikų (jei didelės);
  • Svogūno;
  • 200g. sūrio;
  • Druskos, pipirų, vištienos prieskonių;
  • Mėgstamų padažų (naudojau pomidorų ir česnakinį padažą);
  • Aliejaus (3v.š į tešlą ir truputi skardai ištepti);
  • Virinto vandens (tešlai).
 
     Gaminam:
    Dviem normalaus dydžio picoms naudojau puse pakelio pirktų miltų.
    Paruošiam tešlą pagal instrukciją ant pakuotės. Baisiai paprasta ir greita :) ir paliekame ją kilti.
    Imame visus turimus ingredientus - supjaustome, sūrį sutarkuojame. 
    Supjaustytą vištieną apibarsčiau druska, vištienos bei žolelių prieskoniais.
    Pasiruošiame skardą- skardą ištepame aliejumi ir užberiame ploną sluoksnį miltų.  
    Per šį laiką tešla jau turėjo iškilti, taigi imam tešlos rutulį, padalinam į dvi dalis ir kočiojam ant miltais pabarstyto pagrindo (apvaliai formai gauti pasinaudojau lėkštės pagalba ;) ).
    Iškočiotą padą dedame ant paruoštos skardos ir tada viską darome (nes jei pirmiau viską uždėsit, bus sunku perkelti).
    Aptepame padažais, apibarstome sūriu ir dedame visus ingredientus (sūrį tikrai patarčiau berti apačioje,kadangi pica kepa gana ilgai ir jis būdamas viršuje pradeda džiūti).
    Kepame 200 *C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30min. 

    Skanaus :)   
     
    Ką pakeisčiau- Visiškai nieko. Man jos skonis tobulas. Nors norėčiau pameginti su mažesniu kiekiu ingredientų, nes visada jų perkraunu labai daug.
    Ar gaminčiau dar: visada.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą