2014 m. lapkričio 22 d., šeštadienis

Kokosiniai varškės burbuliukai paskendę šokolade

Reikės:

Varškės kamuoliukas:

  • 250 g. varškės;
  • 50g. kokoso drožlių;
  • 50 g. cukraus;
  • 2-jų kiaušinių trynių;
  • 2-jų v.š. krakmolo.
Šokoladiniam pyragui:
  • 4-ių kiaušinių;
  • 60 g. cukraus;
  • 50 g. juodo šokolado (naudojau pienišką);
  • 3-jų v.š. kakavos;
  • 2-jų v.š. miltų;
  • 2-jų v.š. krakmolo;
  • 1 a.š. kepimo miltelių.
Šokoladiniam padažui:
  • 120 ml. pieno;
  • 50 g. cukraus;
  • 25 g. sviesto;
  • 100 g. juodo šokolado (nudojau pienišką).
  Gaminam:

Varškės burbuliukai:
Suberiame kokoso drožles, krakmolą ir gerai išmaišome. Drėgnomis rankomis suformuojame varškės rutuliukus ir dedame į sviestu pateptą kepimo formą. Varškę sumaišome su cukrumi, sudedame kiaušinių trynius ir ištriname iki vientisos masės.
Šokoladinė tešla:
Šokoladą ištirpiname vandens vonelėje.
Kiaušinius, cukrų  išplakame, kol masė padvigubės ir pradės putoti. Įmaišome ištirpintą šokoladą. 
Įsijojame miltus, kepimo miltelius, krakmolą, kakavą ir išmaišome.
Šokoladinę tešlą atsargiai supilame į formą ant varškės kamuoliukų. 
Kepkite 180ºC orkaitėje apie 30-35 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas. 
Šokoladinis padažas:
Nedideliame puode pakaitiname pieną su sviestą, kol sviestas ištirps, tuomet suberiame smulkintą šokoladą ir maišome, kol masė taps vienalytė.
Skanaus :)
Receptas iš Čia:)

Ką pakeisčiau- Į verškės masę dėčiau truputi daugiau cukrus, kadangi iškepus ji man buvo kažkokia rūgštoka. Ir kepčiau mažesnėje formoje nei dabar, nes gavos labai plonytis. Tačiau vistiek buvo skanus.
Ar gaminčiau dar: Taip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą