Reikės:
- 200g. ilgagrūdžių ryžių;
- 300g. vištienos filė;
- Raudonos ir geltonos paprikos;
- Pievagrybių;
- 1-no svogūno;
- Pipirų, druskos, vištienos ir ryžių prieskonių;
- 3-4 v.š. pomidorų padažo;
- Karšto vandens;
- Čili pipiro- aštriau mėgstantiems.
Ryžius nuplaunam ir išklojam kepimo indo dugną.
Vistieną, pievagrybius, paprikas, pipirus supjaustome norimais dydžiai.
Vištieną apibarstome vištienos prieskoniais. Ir viską noria tvarka dedame ant ryžių.
Paimame 1l. stiklainį, priberiame į jį druskos, pipirų, ryžių prieskonių (viskas tiesiog iš akies ;D ) užpilame verdančiu vandeniu ir išmaišome.
Į 0,5l stiklainį dedame 3-4 v.š. pomidorų padažo, užpilame verdančiu vandeniu-išmaišome.
Turinius iš stiklainių pilame į kepimo indą ant visu sudėtų ingredientų. Svarbu,kad skysčio virš ryžių būtu apie 4cm. (mamų žodžiais tariant-per du pirštus ;D). Nes kitaip ryžiai sukeps, bus kieti.
Įkaitiname orkaitę iki 160-180 °C ir kepame apie 1 val. Visada pažiūrėkite. Kepimo pabaigoje visas skystis turėtų būti susigėręs į ryžius.
Galite pasiskaninti kokiu nors padažu, tačiau man to nereikėjo.
Skanaus :))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą