Šie sausainukai
sužavėjo mane savo dailumu. Ir ištiesų kai neturi nieko, namie vistiek atrasi
jiems reikiamų produktų. Receptas iš Čia :)
Reikės:
·
150 g. (2x75g.) kambario temperatūros
sviesto;
·
75g. (2x38g.) cukraus pūdros;
·
1 a.š. vanilinio cukraus;
·
2 v.š. kakavos miltelių;
·
190g. (2x95g.) miltų.
Gaminam:
Pasiruošiame du dubenius. Į keikvieną iš jų padalinam po puse
sviesto, cukruas pūdros bei miltų kiekių (juos surašiau skliausteliuose). Į
vieną dubenį iberiame vanilinio cukraus, į kitą - kakavos miltelius.
Abi tešlas gerai išminkome, iškočiojame
apie 3mm storio stačiakampius. Kakavinį stačiakampį dedam ant vanilinio,
truputi paspaudžiame, kad suliptu. Jei norite tobulos formos sausainukų,
apipjaustikite kraštus, kad būtu lygūs stačiakampiai.
Tada sujungtus tešlos lakštus susukame
į cilindrą , apvyniojame maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą maždaug vienai
valandai (arba į šaldymo kamerą apie 30min).
Galiausiai įkaitiname orkaitę iki 200°C. Skardas išklojame kepimo popieriumi, ištrauktus atšalusius
cilindrus supjaustome į 3mm storio sausainukus, dedame į orkaitę ir kepame apie
8-10min.
Skanaus :)
Ką pakeisčiau- Nieko. sausainiai saldūs ir trapūs.
Patarimai (pastebėjimai) - nepatingėkite minkyti tešlos, kol gražiai susijungia tenka truputi pasidarbuoti, tačiau viskas gaunasi.
Patarimai (pastebėjimai) - nepatingėkite minkyti tešlos, kol gražiai susijungia tenka truputi pasidarbuoti, tačiau viskas gaunasi.
Ar gaminčiau dar: Taip.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą