2015 m. vasario 3 d., antradienis

Bananiniai-šokoladiniai keksiukai

Patis pirmieji mėginti mano keksiukai. Jie tiesiog tokie paprasti, greiti ir tirpstantis burnoje. Kepti daug sykių, vis keičiant, tobulinant o ir draugė su gimtadieniu palepinta net visais 23-imis skirtingais ingridientais tobulintais keksiukai . Receptas iš Čia :)

REIKĖS:
  • 2-jų kiaušinių;
  • 4 v.š. jogurto;
  • 75 g. sviesto;
  • 6 v.š. cukraus;
  • 200g. miltų (1 v.š. nubrauktas miltų yra 30 g.);
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 2-jų bananų;
  • 50 ml. pieno;
  • Riešutų, uogienės, šokolado, dziovintų vaisių, pabarstukų.

Variantas šokoladinių: Pasvėrus miltus, nuimti vieną kupiną šaukštą miltų ir vietoj jų įdėti du šaukštus kakavos. Pieną arba sultis pakeisti kava.
GAMINAM:
Išlydome sviestą. Miltus išsijojame su kepimo milteliais (ir kakava, jei šokoladinių norite).
Kiaušinius paplakame truputį šakute su cukrumi, jogurtu ir pienu.
Įpilame lydytą, bet jau nebekarštą sviestą, viską sumaišome iki vientisos masės.
Bananus supjaustome kvadratėliais ir beriame į šlapią mišinį.Tada greitai viską supilame į miltus, pamaišome keletą kartų, kad miltai išsimaišytų, bet per daug nesiduot, tik kokius 5-7 kartus ir išsimaišys.
Orkaitę įkaitiname iki 180-190 °C. Paruoštą tešlą dedame į popierines ar silikonines keksiukų formeles,tada į  muffino viduriuką įspausti šokolado gabaliuką ir kepti apie 30 min.
Skanaus :))

Patarimai-Norint įvairesnių keksiukų, pilant tešlą į formeles ipilkite jos 1/3, įdėkite šaukštą uogienės, riešutų, irisų ar vaisių, ko tik užsinorite ir vėl pilkite tešlą.
Taip pat mėgstu į tešlą įmaišyti kokoso drožlių ar smulkintų riešutų.
Ar gaminčiau dar: Visada.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą