REIKĖS:
- 2-jų kiaušinių;
- 4 v.š. jogurto;
- 75 g. sviesto;
- 6 v.š. cukraus;
- 200g. miltų (1 v.š. nubrauktas miltų yra 30 g.);
- 1,5 a.š. kepimo miltelių;
- 2-jų bananų;
- 50 ml. pieno;
- Riešutų, uogienės, šokolado, dziovintų vaisių, pabarstukų.
Variantas šokoladinių: Pasvėrus miltus, nuimti vieną kupiną šaukštą miltų ir vietoj jų įdėti du šaukštus kakavos. Pieną arba sultis pakeisti kava.
GAMINAM:
Kiaušinius paplakame truputį šakute su cukrumi, jogurtu ir pienu.
Įpilame lydytą, bet jau nebekarštą sviestą, viską sumaišome iki vientisos masės.
Bananus supjaustome kvadratėliais ir beriame į šlapią mišinį.Tada greitai viską supilame į miltus, pamaišome keletą kartų, kad miltai išsimaišytų, bet per daug nesiduot, tik kokius 5-7 kartus ir išsimaišys.
Orkaitę įkaitiname iki 180-190 °C. Paruoštą tešlą dedame į popierines ar silikonines keksiukų formeles,tada į muffino viduriuką įspausti šokolado gabaliuką ir kepti apie 30 min.
Skanaus :))
Patarimai-Norint įvairesnių keksiukų, pilant tešlą į formeles ipilkite jos 1/3, įdėkite šaukštą uogienės, riešutų, irisų ar vaisių, ko tik užsinorite ir vėl pilkite tešlą.
Taip pat mėgstu į tešlą įmaišyti kokoso drožlių ar smulkintų riešutų.Bananus supjaustome kvadratėliais ir beriame į šlapią mišinį.Tada greitai viską supilame į miltus, pamaišome keletą kartų, kad miltai išsimaišytų, bet per daug nesiduot, tik kokius 5-7 kartus ir išsimaišys.
Orkaitę įkaitiname iki 180-190 °C. Paruoštą tešlą dedame į popierines ar silikonines keksiukų formeles,tada į muffino viduriuką įspausti šokolado gabaliuką ir kepti apie 30 min.
Skanaus :))
Patarimai-Norint įvairesnių keksiukų, pilant tešlą į formeles ipilkite jos 1/3, įdėkite šaukštą uogienės, riešutų, irisų ar vaisių, ko tik užsinorite ir vėl pilkite tešlą.
Ar gaminčiau dar: Visada.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą