2015 m. vasario 3 d., antradienis

Bananų pyragas


Labai mėgstu bananus ir ištiesų receptų su jais yra begalės. Ieškojau, ieškojau kol galiausiai išsirinkau šį gardėsi. Ir tikrai nenusivyliau, nes jir buvo puikus. Receptą aptikau Čia :)
Reikės:
  • 3-jų kiaušinių; 
  • 200 g. kvietinių miltų; 
  • 3 a.š. kepimo miltelių; 
  • 120 g. cukraus pūdros; 
  • 120 g. minkšto sūdyto sviesto; 
  • 2-jų didelių prinokusių bananų + 1 banano griežinėlių papuošimui;
  • 1 a.š. vanilės esencijos (aš naudojau 1-2 a.š. vanilės miltelių).
Gaminam:

štirpintą margariną išplakite su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite vanilinį cukrų arba vanilės ekstraktą. Išspauskite ir įmaišyti apelsino sultis. Iš lėto berdami įmaišykite kepimo miltelius ir miltus. Kepkite 30 minučių 180-190° C orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų pyrago storio, kuo storesnis, tuo ilgiau kepa. Iškepusį apibarstykite cukraus pudra

Daugiau: http://www.gaspadine.lt/receptas/apelsininis-pyragas-9947?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Minkštą  sviestą išsukame iki purumo su cukraus pūdra. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami tešlą ir tik tada mušame kitą. Įpilame vanilės esencijos.
Kepimo miltelius įmaišome į miltus ir įsijojam į sviesto ir kiaušinių masę. Viską gerai išmaišome. 
Du bananus sutarkuojame (arba sutriname) ir sudedam į pasiruoštą masę. Viską gerai išmaišome. 
Kepimo skardelę išklojame kepimo  popieriumi (arba ištepam riebalais), supilame gautą pyrago tešlą ir papuošiame banano griežinėliais. 
Kepam įkaitintoje  iki 180°C orkaitėje apie 35 min. (Tikrinti pagaliuku). 
Skanaus :)

Ką pakeisčiau- Kitą kart kepdama įdėčiau dar ir smulkintų riešutų ar šokolado gabaliukų. 
Ar gaminčiau dar: Taip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą