2015 m. vasario 4 d., trečiadienis

Vaniliniai-kakaviniai sausainuka

Šie sausainukai sužavėjo mane savo dailumu. Ir ištiesų kai neturi nieko, namie vistiek atrasi jiems reikiamų produktų. Receptas iš Čia :) 
Reikės:
·         150 g. (2x75g.)  kambario temperatūros sviesto;
·         75g. (2x38g.) cukraus pūdros;
·         1 a.š. vanilinio cukraus;
·         2 v.š. kakavos miltelių; 
·         190g. (2x95g.) miltų.
Gaminam:
Pasiruošiame du dubenius. Į keikvieną iš jų padalinam po puse sviesto, cukruas pūdros bei miltų kiekių (juos surašiau skliausteliuose). Į vieną dubenį iberiame vanilinio cukraus, į kitą - kakavos miltelius. 
Abi tešlas gerai išminkome, iškočiojame apie 3mm storio stačiakampius. Kakavinį stačiakampį dedam ant vanilinio, truputi paspaudžiame, kad suliptu. Jei norite tobulos formos sausainukų, apipjaustikite  kraštus, kad būtu lygūs stačiakampiai. 
Tada sujungtus tešlos lakštus susukame į cilindrą , apvyniojame maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą maždaug vienai valandai (arba į šaldymo kamerą apie 30min). 
Galiausiai įkaitiname  orkaitę iki 200°C. Skardas išklojame kepimo popieriumi, ištrauktus atšalusius cilindrus supjaustome į 3mm storio sausainukus, dedame į orkaitę ir kepame apie 8-10min. 
Skanaus :) 
Ką pakeisčiau- Nieko. sausainiai saldūs ir trapūs.
Patarimai (pastebėjimai) - nepatingėkite minkyti tešlos, kol gražiai susijungia tenka truputi pasidarbuoti, tačiau viskas gaunasi.
Ar gaminčiau dar: Taip.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą