2015 m. vasario 4 d., trečiadienis

Magiškas Pyragas

Pyragas vadinamas magišku, nes ruošiame tik vieną tešlą, o iškepę pyragą, kaip per magiją randame visus tris sluoksnius: apačioje kompaktinis flanas, viduryje kremas-pudingas, o viršuje purus biskvitas. Pamatę pyrago apačia neapskrudusią nepergyvenkite, toks jis turi ir buti.
Kepant šį pyragą pasirinkite tinkamą kepimo indą, kuris turėtų būti ne didesnis, kaip 20x20cm kvadratas ar 20cm skersmens apvali torto forma. Jei naudosite didesnį kepimo indą didelė tikimybė, kad sluoksnių nepastebėsite, nes tešla nebus reikiamo storumo.(kaip dėja nutiko man).
Iškepę pyragą nepulkite jo pjaustyti, o leiskite atvėsti formoje, orkaitėje bent 10-15 min, po to išėmę iš orkaitės leiskite visiškai atšalti, jei turite kantrybės,  tai dėkite nakčiai į šaldytuvą ir ragaukite sekančią dieną.

Reikės:

  • 4 kiaušinių (kambario temperatūros);
  • 150 g. cukraus;
  • 115 g. miltų;
  • 125 g.  sviesto; 
  • 500 ml. šilto pieno;
  • 1 arb. šaukštelio vanilės ekstrato.

Gaminam:

Trynius atskiriame nuo baltymu, baltymus  išplakame iki standžių putų, dedame į šoną.
Plakame kiaušinių trynius su cukrumi kol pabals. Maišant supilame lydytą sviestą ir sukratome işsijotus miltus. Viską gerai išmaišome. Supilame šiltą pieną  ir išmaišome. (Aš pieną pašildžiau ant dujines truputi).
Tešlą supilame į kepimo indą ir kepame apie 50 minučių  iki 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (ar pyragas iškepė, tikrinkite medinio pagaliuku), jei krapštukas lieka švarus vadinasi iškepė. 

 20x20 cm kepimo indą ištepame sviestu (ar išklojame kepimo popieriumi dugną ir šonus).
Gale į tešlą vienu kartu sukratome standžiai išplaktus baltymus ir šaukštu išmaisome. Baltymai neturi pilnai įsimaišyti į tešlą. Galutinė tešla gausis gana skysta, kurios viršuje dar plaukios išplakti kiaušinių baltymai.
Iškepusi pyraga paliekame atvėsti  apie 10-15 minučių orkaitėje ir tik tada išimame. Pyragą pilnai atvėsinti ir tik tada valgyti, jei turite kantrybės palikite šaldytuve per naktį ir valgykite tik ryte.
Skanaus :))
Receptas iš Čia :)


Patarimai- Nieko nekeiskite. Tačiau jis ištiesų  yra labai įdomaus skonio. Kaip degustuotoja pasakė- primena vaikystėje atšalusia manų košę. Tikiu, jog patiks tikrai ne kiekvienam, tačiau pamėginti tikrai verta. Vien dėl vaizdo ir to savito skonio. 
Ar gaminčiau dar: Taip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą