2015 m. vasario 3 d., antradienis

Sausainiai su sezamu ir migdolais

Tikriausiai pas visus yra šeimoje narių, kurie turi tik jiems kepamus skanumynus, taigi pas mane šiuos sausainukus dievina brolis ir jie yra kepami dėl jo. Visada pamatysi šypseną akyse išvydus šiuos gražučius. Receptas pastebėtas labai senai per seną iki parduotuvės sukurtą laidą. Čia :)
Reikės: 
apie 20 sausainukų.

  • 100 g. sviesto;
  • 100g. cukraus;
  • 150g. miltų;
  • 1 a.š. kepimo milteliųl
  • sezamo sėklų;
  • migdolų.
Gaminam:
Sviestą, cukrų, miltus, kepimo miltelius supilame į vieną dubenį ir viską gerai sumaišome. Iš gautos teškos suformuojame volelį apie 3 cm skersmens. Pasibarstome sezamo sėklų, turimą volelį pavoliojame sėklose ir supjaustome apie 7 mm gręžinėliais. 
Kepimo skardą išklojame kepimo poperiumi, dedame supjaustytus sausainių gręžinėlius, į kiekvieną sausainį įspaudžiame po migdolą ir kepame 200-220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. (kol gražiai apskrus).
Iškeptus sausainius atvėsiname ir ragaujame.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą